Cílem předmětu je poskytnout přehled o aktuálních poznatcích týkajících se managementu kvality. Základní témata: Význam kvality v současném podnikání. Legislativa v oblasti kvality. Technická normalizace a certifikace. Přístupy zaměřené na zabezpečování kvality: ISO 9000, TQM - Total Quality Management, oborové standardy (HACCP, GMP/GHP), specifické standardy (EMS, HSMS, ISMS, FSMS) a tvorba integrovaných systémů řízení. Zavádění a certifikace systému řízení kvality. Vybrané aspekty řízení kvality v oblasti obchodu a cestovního ruchu (OP)/ zemědělství a produkce potravin (AGRO). Společenská odpovědnost (CSR). Ekonomické aspekty kvality.
Cílem předmětu je poskytnout přehled o aktuálních poznatcích týkajících se managementu kvality. Základní témata: Význam kvality v současném podnikání. Legislativa v oblasti kvality. Technická normalizace a certifikace. Přístupy zaměřené na zabezpečování kvality: ISO 9000, TQM - Total Quality Management, oborové standardy (HACCP, GMP/GHP), specifické standardy (EMS, HSMS, ISMS, FSMS) a tvorba integrovaných systémů řízení. Zavádění a certifikace systému řízení kvality. Vybrané aspekty řízení kvality v oblasti obchodu a cestovního ruchu (OP)/ zemědělství a produkce potravin (AGRO). Společenská odpovědnost (CSR). Ekonomické aspekty kvality.