Cílem předmětu je získání odborných znalostí a praktických dovedností v oblasti provozu a řízení hotelů a dalších ubytovacích zařízení. Studentům budou objasněny role jednotlivých úseků hotelových provozů, popsáno jejich materiální a technické zabezpečení, vysvětleny základní postupy práce zaměstnanců těchto úseků a jejich řízení. Dále kurz poskytne základní znalosti z oblasti potravinářství, kuchyňské technologie, přípravy a realizace společenských akcí, které jsou pro hotely typické. Po absolvování předmětu student bude znát základní pravidla provozu a řízení hotelových i restauračních podniků, bude schopen popsat jejich provozní zázemí. Zároveň bude mít přehled o pracovních náplních jednotlivých pozic provozních zaměstnanců, dokáže analyzovat jednotlivé provozní procesy, popř. tyto procesy inovovat a řídit. Dále bude mít přehled o základních technologických úpravách potravin a základní znalosti v oblasti potravinářské výroby.
Cílem předmětu je získání odborných znalostí a praktických dovedností v oblasti provozu a řízení hotelů a dalších ubytovacích zařízení. Studentům budou objasněny role jednotlivých úseků hotelových provozů, popsáno jejich materiální a technické zabezpečení, vysvětleny základní postupy práce zaměstnanců těchto úseků a jejich řízení. Dále kurz poskytne základní znalosti z oblasti potravinářství, kuchyňské technologie, přípravy a realizace společenských akcí, které jsou pro hotely typické. Po absolvování předmětu student bude znát základní pravidla provozu a řízení hotelových i restauračních podniků, bude schopen popsat jejich provozní zázemí. Zároveň bude mít přehled o pracovních náplních jednotlivých pozic provozních zaměstnanců, dokáže analyzovat jednotlivé provozní procesy, popř. tyto procesy inovovat a řídit. Dále bude mít přehled o základních technologických úpravách potravin a základní znalosti v oblasti potravinářské výroby.
Cílem předmětu je získání odborných znalostí a praktických dovedností v oblasti provozu a řízení hotelů a dalších ubytovacích zařízení. Studentům budou objasněny role jednotlivých úseků hotelových provozů, popsáno jejich materiální a technické zabezpečení, vysvětleny základní postupy práce zaměstnanců těchto úseků a jejich řízení. Dále kurz poskytne základní znalosti z oblasti potravinářství, kuchyňské technologie, přípravy a realizace společenských akcí, které jsou pro hotely typické. Po absolvování předmětu student bude znát základní pravidla provozu a řízení hotelových i restauračních podniků, bude schopen popsat jejich provozní zázemí. Zároveň bude mít přehled o pracovních náplních jednotlivých pozic provozních zaměstnanců, dokáže analyzovat jednotlivé provozní procesy, popř. tyto procesy inovovat a řídit. Dále bude mít přehled o základních technologických úpravách potravin a základní znalosti v oblasti potravinářské výroby.