Úvod do problematiky výživy ke zdraví je zaměřený zejména na výživu zdravých osob, cílem je zejména prevence onemocnění. 

V rámci výživy ve zdraví se zabýváme zdravou výživou, životním stylem, výživou v prevenci zejména civilizačních chorob a chorob, kterým lze zdravým životním stylem předcházet. Pro správné nastavení výživy je nezbytné poznat našeho klienta/pacienta, seznámit se s jeho anamnézou, problémy, životním stylem, poznat jeho cíle, zjistit, jaké má stravovací návyky, ale i možnosti v úpravě životního stylu a výživy. 

Své místo má mimo jiné i hodnocení nutričního stavu klienta/pacienta. A to pomocí metod základnějších i sofistikovanějších. 

Na základě zjištění je pak možné nastavit výživu individuálně dle potřeb jedince, se kterým pracujeme.



 

Tento kurz byl vytvořen v rámci projektu

 

NPO Transformace JU

reg.č. NPO_JČU_MSMT-16608/2022

Specifický cíl A2: Rozvoj v oblasti distanční výuky, online výuky a blended learning

Aktivita: Výukové materiály se zaměřením na blended learning pro studijní programy uskutečňované na ZSF JU

 

Tento výstup lze užít v souladu s licenčními podmínkami Creative Commons BY-SA 4.0 International

(http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/legalcode).