- Učitel: David Kimmer
- Učitel: Eva Machovcová
- Učitel: Simona Novotná
- Učitel: Vlastimila Ptáčníková
Úvod do problematiky výživy ke zdraví je zaměřený zejména na výživu zdravých osob, cílem je zejména prevence onemocnění.
V rámci výživy ve zdraví se zabýváme zdravou výživou, životním stylem, výživou v prevenci zejména civilizačních chorob a chorob, kterým lze zdravým životním stylem předcházet. Pro správné nastavení výživy je nezbytné poznat našeho klienta/pacienta, seznámit se s jeho anamnézou, problémy, životním stylem, poznat jeho cíle, zjistit, jaké má stravovací návyky, ale i možnosti v úpravě životního stylu a výživy.
Své místo má mimo jiné i hodnocení nutričního stavu klienta/pacienta. A to pomocí metod základnějších i sofistikovanějších.
Na základě zjištění je pak možné nastavit výživu individuálně dle potřeb jedince, se kterým pracujeme.
- Učitel: Denisa Heralecká
- Učitel: David Kimmer
- Učitel: Simona Novotná
- Učitel: Vlastimila Ptáčníková
Tento kurz byl vytvořen v rámci projektu
NPO Transformace JU
reg.č. NPO_JČU_MSMT-16608/2022
Specifický cíl A2: Rozvoj v oblasti distanční výuky, online výuky a blended learning
Aktivita: Výukové materiály se zaměřením na blended learning pro studijní programy uskutečňované na ZSF JU
Tento výstup lze užít v souladu s licenčními podmínkami Creative Commons BY-SA 4.0 International
(http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/legalcode).