1. Konzultace:
Technologické vlastnosti surovin živočišného původu a jejich charakteristiky. Zpracování živočišných produktů - technologické postupy a technologická zařízení. Standardizace surovin, homogenizace, separační metody, čistění, membránová filtrace. Tepelné ošetření živočišných produktů. Fermentace a balení produktů. Výroba zakysaných mléčných produktů. Výroba sýrů a tvarohů. Výroba másla. Jateční zpracování, chlazení a bourání masa. Masná výroba, zpracování živočišných tuků a vajec.
2. Konzultace
Charakteristika obilovin a jejich význam v potravinářství, čištění a skladování obilnin. Mlynářská výroba - příprava obilnin před mlynářským zpracováním, mletí obilnin a třídění meliva, mlynářské produkty. Pekárenství a výroba jednotlivých skupin pekařských výrobků. Charakteristika jednotlivých druhů olejnin, čištění a skladování olejnin. Technologie zpracování olejnin - příprava olejnatých semen, lisování, extrakce, rafinace olejů. Technologie zpracování brambor, výrobky z brambor, výroba nativního škrobu.
- Učitel: Eva Baldíková
- Učitel: Jan Bedrníček
- Učitel: Jaromír Kadlec
- Učitel: František Lorenc
- Učitel: Eva Petrášková
- Učitel: Eva Samková