Cílem předmětu je získání znalostí o technologických vlastnostech surovin živočišného původu a o základních technologických operacích aplikovaných při jejich zpracování (postupy a zařízení pro čištění, dělení, třídění, chlazení, pasteraci, odstřeďování, zahušťování, sušení, solení, uzení, fermentaci, zrání, plnění, zmrazování a skladování). Předmětu zahrnuje základy technologií zpracování mléka, masa, drůbeže, vajec, ryb a medu a vodní, energetické a skladové hospodářství zpracovatelských podniků.
Cílem předmětu je získání znalostí o technologických vlastnostech surovin živočišného původu a o základních technologických operacích aplikovaných při jejich zpracování (postupy a zařízení pro čištění, dělení, třídění, chlazení, pasteraci, odstřeďování, zahušťování, sušení, solení, uzení, fermentaci, zrání, plnění, zmrazování a skladování). Předmětu zahrnuje základy technologií zpracování mléka, masa, drůbeže, vajec, ryb a medu a vodní, energetické a skladové hospodářství zpracovatelských podniků.
Cílem předmětu je získání znalostí o technologických vlastnostech surovin živočišného původu a o základních technologických operacích aplikovaných při jejich zpracování (postupy a zařízení pro čištění, dělení, třídění, chlazení, pasteraci, odstřeďování, zahušťování, sušení, solení, uzení, fermentaci, zrání, plnění, zmrazování a skladování). Předmětu zahrnuje základy technologií zpracování mléka, masa, drůbeže, vajec, ryb a medu a vodní, energetické a skladové hospodářství zpracovatelských podniků.