V tomto kurzu si společně uvaříme jídlo "klasické" arabské kuchyně. Tak jako je v Evropě považována za vrchol gastronomie kuchyně francouzská, v oblasti předního Východu tuto pozici získaly kuchyně libanonská a syrská.

Kibba před podáváním, ozdobená lístkem máty

Kibbeh (Kibba)

Potřebné suroviny - masová směs:

mleté maso - 500 g (používáme hovězí, popř. jehněčí či směs obou)

bulgur - 300 g

máta - dle chuti (doporučuji nepřehánět, pro Evropana může být množství zelených bylin uváděné v původních receptech problematické)

1 cibule, sůl, slunečnicový olej (na smažení)

Koření: nové koření 2 čajové lžičky, koriandr 1 čajová lžička, skořice 1/2 čajové lžičky, pepř 1 čajová lžička podle chuti

U všeho koření platí - méně je více. Pokud nejste na konzumaci těchto pokrmů zvyklí, začínejte opatrně.

Potřebné suroviny - náplň: 

mleté maso - 500 g (hovězí, jehněčí)

1 cibule

piniová semínka

nové koření  1 čajová lžička,  skořice 1/2 čajové lžičky, pepř, sůl