- Učitel: Kristýna Sobolová
V tomto kurzu si společně uvaříme jídlo "klasické" arabské kuchyně. Tak jako je v Evropě považována za vrchol gastronomie kuchyně francouzská, v oblasti předního Východu tuto pozici získaly kuchyně libanonská a syrská.
Kibbeh (Kibba)
Potřebné suroviny - masová směs:
mleté maso - 500 g (používáme hovězí, popř. jehněčí či směs obou)
bulgur - 300 g
máta - dle chuti (doporučuji nepřehánět, pro Evropana může být množství zelených bylin uváděné v původních receptech problematické)
1 cibule, sůl, slunečnicový olej (na smažení)
Koření: nové koření 2 čajové lžičky, koriandr 1 čajová lžička, skořice 1/2 čajové lžičky, pepř 1 čajová lžička podle chuti
U všeho koření platí - méně je více. Pokud nejste na konzumaci těchto pokrmů zvyklí, začínejte opatrně.
Potřebné suroviny - náplň:
mleté maso - 500 g (hovězí, jehněčí)
1 cibule
piniová semínka
nové koření 1 čajová lžička, skořice 1/2 čajové lžičky, pepř, sůl